A Pacificaffe Kft. a weboldalán sütiket és más technológiákat használ a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezár

Pacificaffe - Costa Rica Hacienda Sonora (250g)

Új

100% Arabica Single Origin'

"RARITY"

9680.- Ft/kg

Részletek

Ennek a terméknek a megvásárlásával 24 hűségpont. A kosárad összesen 24 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 24 Ft‎.


2 420 Ft‎

Adatlap

Tömeg 250 g

Részletes információ

Leírás

A Hacienda Sonora egy családi farm Costa Rica központi völgyében, a Poas vulkán lábánál, Carrillóban, Alajuelában. Alberto Guardia az 1970-es években vette át a farmot a kávétermelők negyedik generációjaként a családban. A föld nagy részét kávéval ültette be, így a kávétermelés a farm fő bevételi forrása.
A betakarított cseresznyét először friss forrásvízbe áztatják, hogy kiszűrjék esteleges hibákat és szennyeződéseket. Zaránt rövidre nyírt füves területekre rakják, a kávécseresznyét vékony rétegekben elterítik. A cseresznye reggeltől délutánig élvezi a közvetlen napfényt. Minden nap végén a nagy zaránlapokat traktorral feltekerik, és egyik napról a másikra piramisként egymásra rakják. A száradás körülbelül két hétig tart, hogy elérje a 14%-os páratartalmat, ezután a kávét Sonora farm raktárában pihenntetik. Röviddel azelőtt, hogy átkerülne a helyszíni feldolgozóba, a szárítási folyamat a „guardiola” néven ismert szárítókban fejeződik be. A kávét ezután a Sonora száraz feldolgozójába kerül, ahol előkészítik exportra, méret szerint szétválogatják, sűrűségét és színét a legújabb optikai technológiák segítségével osztáyozzák.
Régió: Central Valley 
Farm: Hacienda Sonora Venecia
Termelt fajta: Arabica 
Magasság: 1,200-1,800 méter
Szüret: decembertől-májusig
Feldolgozás: Natural

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: *****

Savasság: *****

Aroma: *****

Cupping

fruity, dominant phosphoric acidity, winey, cabernet sauvignon,
grapes, sweet, smooth

gyümölcsös, szölö, boros cabernet sauvignon

SCORE

86,5

PROCESSING

Natural

Vélemények

Még nincsen vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Pacificaffe - Costa Rica Hacienda Sonora (250g)

Pacificaffe - Costa Rica Hacienda Sonora (250g)

100% Arabica Single Origin'

"RARITY"

9680.- Ft/kg

Írd meg véleményed

25 termék van még ebben a kategóriában: