Pacificaffe - Cuba Superior Lavado Serrano (250g)

Pacificaffe - Cuba Superior Lavado Serrano (250g)

2 750 Ft

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 27 hűségpont hűségpont. A kosarad összesen 27 hűségpont pontot tartalmaz most, amit később kuponra válthatsz be: 27 Ft.

100% Arabica Single Origin' 'Rarity' 

pörkölt szemeskávé

11.000.- Ft/kg

Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron Utolsó tételek a raktáron

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
250 g

Leírás

Eredet: Cuba

Régió: Sierra Maestra
Farm: 
Termelt fajta: Arabica 
Magasság: 1,100-1,700 méter
Fajta: Superior Serrano Lavado
Szüret: júliustól-februárig
Feldolgozás: Nedves

Az első Kubai kávéültetvény 1748-ban indult, amikor a kávécserjéket szomszédos országokból importálták. Az 1789-es évben, francia telepeseken keresztül vált egyre híresebbé és elterjedtebbé a kávétermesztés.  Ennek eredményeképp elindultak a sikeres kávéültetvények Kuba dél-keleti részein. A legtöbb Kubában termesztett kávé Arabika. A kávé több mint 80%-a hegyvidéki régióban terem, Kuba szigetének keleti részén, melyet Sierra Maestra-nak neveznek. A termésnek nagyjából 11%-a Escambray hegyvidéki régiójában (a sziget középpontja felé) és Pinar del Rio régióban (Kuba észak-nyugati része) terem.

Az északi rész szárazabb a dél-keleti részhez képest, ahol az elterjedtebb és ismertebb „Altura” minőség terem. A kávétermés éves mennyisége korlátozott, ez is egy oka annak, amiért a Kubai kávé ritkaságként ismert. Kiegészítve a híres testességével és fűszeres karakterével, a Cuba Serrano Lavado Superior egy különleges és egyedülálló kávé minőség.

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ***

Savasság: *****

Aroma: *****

Cupping

Dohány és étcsokoládé, mandulás és mogyorós lecsengéssel

Enyhén fűszeres könnyű  savasakkal

Kapcsolódó termékek