A Pacificaffe Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
mennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezár

Cascara - Costa Rica Hacienda Las Lajas (100g)

Új

A Cáscara jelentése spanyolul „héj” vagy „kéreg,” és ez a kávécseresznye szárított gyümölcspépe.

CASCARA "Rarity"

12.700.- Ft/kg

Részletek

Ennek a terméknek a megvásárlásával 6 hűségpont. A kosárad összesen 6 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 6 Ft‎.


635 Ft‎

-50%

1 270 Ft‎

Adatlap

Tömeg250 g

Részletes információ

Leírás

Történet és eredet:

Finca Las Lajas nagyjából 50 km-re észak-nyugatra helyezkedik el Costa Rica fővárosától, San José-tól. 1300-1500 méterrel tenger szint felett, Sabanilla de Alajuela közelében a Poás vulkán lejtőinél, Central Valley-ban.

Dona Francisca és Don Oscar Chacón szenvedélyes kávé termesztők a harmadik generációs Finca Las Lajas-ban. A 90-es évek elején fogtak bele egy olyan eljárásba ami átalakítja a hagyományos előállítással foglalkozó birtokukat egy teljes mértékben fenntartható kávé előállító birtok rendszerré. Ennél fogva Costa Rica egyik első hitelesített organikus kávé birtokává váltak. Igazán bámulatos látni az elhivatottságukat és aprólékosságukat a hagyományos kávéműveléstől az új, organikus alternatívák felfedezéséig: ahhoz, hogy szerves ásványokkal gazdagítsák a termőtalajt, amihez a saját Bokashi komposztjukat állítják elő, ami egy fermentált szerves anyag. Minden termést követően, arra törekszik a Chacón család, hogy környezetkímélő és társadalmilag felelősségteljes módon, kiváló minőségű környezetben állítson elő kávét.

Dona Francisca and Don Oscar fáradhatatlanul innovatívak és szeretnek kísérletezni, illetve vizsgálódni a különböző feldolgozásokkal. Elsők voltak a Costa Rica-i kávé termesztők között, akik különböző honey és natural feldolgozási eljárást tökéletesítették, úgy is említik őket, mint a Cáscara termelés úttörőjét.

A Cáscara jelentése spanyolul „héj” vagy „kéreg,” és ez a kávécseresznye szárított gyümölcspépe. Ezt a Cáscara-t természetesen dolgozzák fel, nap szárított, majd elővigyázatossággal kézzel válogatják.

Régió: Sabanilla de Alajuela, Central Valley, Costa Rica

Farm: Hacienda Las Lajas Chacón Solano Család

Magasság: 1300-1500 méter tengerszint felett

Szüret: December – Március

Feldolgozás: Nap szárított, Természetes

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ****

Savasság: ***

Aroma: ***

Elkészítés

Öntsünk 500ml forró vizet (94°C) 25 gramm Cáscara-ra, és hagyjuk ázni 9-10 percig.

Öntsünk 300g forró vizet (94°C) 8-12 gramm Cáscara-ra, és hagyjuk ázni 5-7 percig.

Cupping

Zöld teás karakter, édes-mézes jegyekkel, egy leheletnyi tengeri homoktövissel, almával és citrommal. Testes, és összességében kiegyensúlyozott profil.

Vélemények

Még nincsen vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Cascara - Costa Rica Hacienda Las Lajas (100g)

Cascara - Costa Rica Hacienda Las Lajas (100g)

A Cáscara jelentése spanyolul „héj” vagy „kéreg,” és ez a kávécseresznye szárított gyümölcspépe.

CASCARA "Rarity"

12.700.- Ft/kg

Írd meg véleményed

7 termék van még ebben a kategóriában: