A Pacificaffe Kft. a weboldalán sütiket és más technológiákat használ a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezár

Pacificaffe - Kenya Ruka Chui (1000g)

Új

100% Arabica Single Origin'

Részletek

Warning: Last items in stock!

Ennek a terméknek a megvásárlásával 90 hűségpont. A kosárad összesen 90 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 90 Ft‎.


9 000 Ft‎

Adatlap

Tömeg 1000 g

Részletes információ

Leírás

A teljes kávé termesztés alatt álló terület Kenyában, 16,000 hektárra becsült. Az ültetvények nagyjából a terület egyharmadát teszik ki. Azonban, a föld legnagyobb része mezőgazdasági kisbirtokosok által használt, akik alárendelik magukat a szövetkezeteknek. Normális esetben, a kávé aukciókon kerül eladásra, amik a betakarítási időszakban hetente kerülnek megrendezésre. A vevő és eladó közti árképzést a csésze minősége és az osztályzása határozza meg, ami többnyire a bab méretétől függ. Ezen tényezők szerint, a zöld kávét általában Kenyába sorolják. A 15/16 screen feletti kávébabok "AA" minősítést kapnak, és a maguk nemében a második legnagyobbak. A bővített "Top" vagy "Plus" megnevezés a különösen finom és összetett csésze profilra utal. A vörös vulkanikus talaj, nagy földrajzi magasságok és ideális éghajlat kombinációja döntő hatással van a kávét jellemző aroma fejlődésére. Az egyenlítőn való földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően, Kenyában csak kis különbség van a különböző évszakok között. Ebből adódóan, a betakarítás évente többször történik, más kávétermelő országokhoz képest. A közép-felvidék szívében elhelyezkedő, jól ismert Nyeri régió, megtalálható a Kenya-hegy nyugati széle és a Nagy-hasadékvölgy keleti vége között, és híres az ország legjobb kávéjának termeléséről. Minden kávé afrikai nap alatt szárított, az úgy nevezett "Afrikai ágyon" körülbelül 12% nedvesség tartalomig.
Kenya AB Ruka Chui 
Származási hely: Kenya 
Régió: Nyeri
Termelő: Kisbirtokos
Földrajzi Magasság: 1.600-2.000m tengerszint felett
Fajta: SL 28 & SL 34
Betakarítási időszak: Október-December (főnövény) Június-Augusztus
Osztályozás: AB
Feldolgozás: Mosott

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: *****

Savasság: *****

Aroma: *****

Cupping

Lédús paradicsom, kellemes citrusos savassággal, összetett profil virágos jegyekkel.

Vélemények

Még nincsen vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Pacificaffe - Kenya Ruka Chui  (1000g)

Pacificaffe - Kenya Ruka Chui (1000g)

100% Arabica Single Origin'

Írd meg véleményed

30 termék van még ebben a kategóriában: