A Pacificaffe Kft. a weboldalán sütiket és más technológiákat használ a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezár
Új

Pacificaffe - Kenya Gatomboya (1000g)

Új

100% Arabica Single Origin'

Részletek

Ennek a terméknek a megvásárlásával 110 hűségpont. A kosárad összesen 110 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 110 Ft‎.


11 000 Ft‎

Adatlap

Tömeg 1000 g

Részletes információ

Leírás

A teljes kávé termesztés alatt álló terület Kenyában, 16,000 hektárra becsült. Az ültetvények nagyjából a terület egyharmadát teszik ki. Azonban, a föld legnagyobb része mezőgazdasági kisbirtokosok által használt, akik alárendelik magukat a szövetkezeteknek. Normális esetben, a kávé aukciókon kerül eladásra, amik a betakarítási időszakban hetente kerülnek megrendezésre. A vevő és eladó közti árképzést a csésze minősége és az osztályzása határozza meg, ami többnyire a bab méretétől függ. Ezen tényezők szerint, a zöld kávét általában Kenyába sorolják. A 15/16 screen feletti kávébabok "AA" minősítést kapnak, és a maguk nemében a második legnagyobbak. A bővített "Top" vagy "Plus" megnevezés a különösen finom és összetett csésze profilra utal. A vörös vulkanikus talaj, nagy földrajzi magasságok és ideális éghajlat kombinációja döntő hatással van a kávét jellemző aroma fejlődésére. Az egyenlítőn való földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően, Kenyában csak kis különbség van a különböző évszakok között. Ebből adódóan, a betakarítás évente többször történik, más kávétermelő országokhoz képest. A közép-felvidék szívében elhelyezkedő, jól ismert Nyeri régió, megtalálható a Kenya-hegy nyugati széle és a Nagy-hasadékvölgy keleti vége között, és híres az ország legjobb kávéjának termeléséről. Minden kávé afrikai nap alatt szárított, az úgy nevezett "Afrikai ágyon" körülbelül 12% nedvesség tartalomig.
Ezt a kivételes kávét a Coffee Review 2016. évi 30 legjobb kávéja listáján az 5. kávénak választották. A híres SL28 és SL34 Arabica fajtából való, amelyek Kenya legjobb kávéihoz tartoznak. Nedves feldolgozás aprólékos hagyományos módszerekkel alkalmazva a Barichu Cooperative Society által üzemeltetett Gatomboya mosóállomáson történik.  
Kenya AA Gatomboya
Származási hely: Kenya 
Régió: Nyeri
Termelő: Kisbirtokos
Földrajzi Magasság: 1.600-2.000m tengerszint felett
Fajta: SL 28 & SL 34
Betakarítási időszak: Október-December (főnövény) Június-Augusztus
Osztályozás: AA
Feldolgozás: Mosott

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: *****

Savasság: ****

Aroma: *****

Cupping

Fekete ribizli, vanília, szantálfa, ibolyaszerű virágok, csokoládé és kókusz árnyalatai inkább illatban

Vélemények

Még nincsen vásárlói vélemény.

Írd meg véleményed

Pacificaffe - Kenya Gatomboya (1000g)

Pacificaffe - Kenya Gatomboya (1000g)

100% Arabica Single Origin'

Írd meg véleményed

30 termék van még ebben a kategóriában: