• Kiárusítás!
  • -2 000 Ft
  • Új
Pacificaffe - Tanzania Gombe (1000g)

Pacificaffe - Tanzania Gombe (1000g)

10 000 Ft
8 000 Ft 2 000 Ft megtakarítás

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 80 hűségpont hűségpont. A kosarad összesen 80 hűségpont pontot tartalmaz most, amit később kuponra válthatsz be: 80 Ft.

100% Arabica Single Origin'

Jane Goodall Project

Mennyiség
Utolsó tételek a raktáron Utolsó tételek a raktáron

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
1000 g

Leírás

Kigoma régió Tanzania északnyugati sarkában található közvetlenül a Tanganyika-tó nyugati partjánál. Terület Kigoma városától egészen északra egészen Burundi határáig ér. A termékeny vulkáni talaj trópusi esőerdővel párosul, mely ideális a kávécserjék számára.
A kávé névadója
Kigoma, Gombe Nemzeti Parkja, mely Jane Goodall -nak köszönhetően vált híressé, aki 1960-ban úttörő szerepet játszott a csimpánzpopulációk. viselkedés kutatásában.
A helyi lakosság az állatrezervátum környékén él és dolgozik, társadalmi és gazdasági tevékenységük pedig szűkíti a vadon élő állatok élőhelyeit. Jane Goodall intézettel együttműködve,  elkülönítve kávé termőterületeket hoztak létre azzal a céllal, hogy lehetővé tegyék a termelői közösségek fenntarthatóságát valamint a mezőgazdaság gyakorlását a vadon élő állatokkal összhangban.
A Jane Goodall által kidolgozott koncepció valójában megakadályozza a csimpánzokat
az emberekkel való érintkezéstől. Az állatok nem szeretik a kávét így a farmok "kávécserjék sorompójaként" szolgálnak a vadonban.
Más növények és a csimpánzok élőhelyei a lejtőkön lejjebb található, mint pl. a kukorica, amely közvetlen konfrontációba helyezné őket a helyi emberi populációval.
Ezenkívül a gazdálkodók extra prémiumot és minőségi oktatást kapnak. Ellenőrzéssel valamint környezetvédelemmel erősítve a közvetlen kapcsolatot, a kávétermesztés és
vadon élő állat védelmével.
Tanzania AA+ Gombe Jane Goodall Project
Származási hely: Tanzania
Régió: Kigoma
Termelő: kb. 1500 kisbirtokos
Földrajzi Magasság: 1.450-1.700m tengerszint felett
Fajta: Bourbon, Kent
Betakarítási időszak: Április-Július
Osztályozás: AA+
Feldolgozás: Mosott

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ***

Savasság: *****

Aroma: ****

Score

84,5

Cupping

citric acidity • floral black tea, slight berry • sweet

Kapcsolódó termékek