• Új
Pacificaffe - Domonica

Pacificaffe - Dominica San Domingo Barahona 1000g

12 000 Ft

100 % Arabica Single Origin'

pörkölt szesekávé

Mennyiség

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
1000 g

Leírás

A Ez a gyönyörű karibi sziget 300 éves kávéörökséggel rendelkezik. A kávét 1715-ben vezették be, és főként a kistermelők termesztették, főleg Cibao, Bani, Azua, Ocoa, Barahona és Juncalito hegységeiben. A kávétermesztés általános tengerszint feletti magassága 600 és 1450 méter között van. Az elmúlt évtizedekben a kávétermelők száma jelentősen csökkent, de a kávétermelés stabil maradt, mivel a modern mezőgazdaság növelte a termelékenységet.

Barahona széles körben az ország prémium ínyenc kávéi közül a legkiválóbb. A kávék szinte teljes egészében biotermesztésűek, többségük árnyékban is termeszthető. A Barahona egy piaci név, és általában véve a kávé gazdag ízéről nevezetes, finom savval, és némileg hasonlít az ínyenc jamaicai kávékhoz.

A Dominikai Köztársaságban évente 350 000-500 000 zacskó arabicát állítanak elő, azonban ennek a mennyiségnek kevesebb mint 20%-a kerül exportra a nagyon magas belföldi kávéfogyasztás miatt. Az ország kávékultúrája több mint két évszázadra nyúlik vissza, a fogyasztás pedig 3 kg/fő körül mozog.

Eredet: Dominican 
Régió: Barahona
Farm: San Domingo
Termelt fajta: Arabika
Magasság: 600-1450m
Fajta: Typica, Catuai, Caturra, Bourbon & Mundo Novo
Szüret: nov - april
Osztály: Shade Grown Fully Washed
Feldolgozás: Shade Grown Fully Washed

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ***

Savasság: ***

Aroma: ****

Cupping

Tejcsokoládé szirupos gyümölcsös lecsengéssel

Kapcsolódó termékek