Pacificaffe - De Tommaso_250

Pacificaffe - De Tommaso 250g

4 000 Ft

BLEND

100 % Arabica

pörkölt szemeskávé

16.000.- Ft/kg

2021-ben GREAT TASTE díjnyertes kávénk.

További részleteket ide kattintva tudsz olvasni. 

2020-ban Kávékorzó díjnyertes kávénk.

Mennyiség

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
250 g

Leírás

A Caffè Tommaseo a legrégebbi kávézó, amely még mindig működik Trieszt városában. Az 1830-ban nyílt kávézó a trieszti irredentista mozgalom egyik központja volt, és ma is trieszti kereskedők, művészek és értelmiségiek találkozóhelye.

A kávézó a Niccolò Tommaseo téren található, az úgynevezett új város (Borgo Teresiano) vízpartján.

Nevét a padovai tulajdonostól, Tommaso Marcato-tól kapta, de később a dalmát nyelvész, író és hazafi tiszteletére Tommaseo névre keresztelték. 1848-ban a kávéház a nemzeti mozgalom központja lett, innen indult az olasz szabadság iránti lelkesedés lángja.

1830-ban Paduan Tomaso Marcato megnyitotta a Caffè Tomaso-t az épület földszintjén. Marcato kávézóját Michael Thonet által készített székekkel és belga fali tükrökkel díszítette; a freskói díszítést Giuseppe Gatterivel (1799-1878) készítette. A kávézó hamarosan kereskedők, művészek és más értelmiségiek kedvelt találkozóhelyévé vált.

Elsőként mutatta be Triesztben a fagylalt készítés hagyományát. 1844-ben bevezették a gázvilágítást is, amely akkoriban a technológia élvonalának számított.

1882-ben Ferenc József császár Trieszti látogatást tervezett a Habsburg-fennhatóság 500. évfordulójának megünneplése keretében. Bár a város elnyerte a „leghűségesebb város” megtisztelő címét, mert nem vett részt az 1840-es évek forradalmaiban, a város ennek ellenére melegágya volt az olasz irredentistáknak.

Guglielmo Oberdan merényletet tervezett a császár ellen, a trieszti irredentista mozgalom csúcsán. Oberdan-t az osztrák bíróság letartóztatta és akasztásra ítélte majd kivégezték. A kávézó nevét, félve az osztrák-magyar hatóságok reakciójától Caffè Tommaso-ra változtatták. Csak akkor, amikor az első olasz csapatok 1918. november 3-án Trieszt Audace mólójánál partraszálltak, és egyesítették a várost Olaszországgal, újra Caffè Tommaseo-nak nevezték el.

1954. április 7-én az épületet hivatalosan történelmi és művészeti műemlékké nyilvánították.

1984-1986-ban az épületet a Generali biztosítótársaság, míg 1997-ben a kávéház új tulajdonosa a belső helyiségeket teljesen felújította és a bécsi kávézó eredeti hagyományainak megfelelően rendezte be. Az eredeti belső dekoráció nagyrészt ma is látható.

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ***

Savasság: ***

Aroma: *****

Cupping

tejcsokoládés alapon, mandulás, mogyorós, diós ízjegyek egészülnek ki citrusos és piros bogyós gyümölcsökkel, visszafogott savasság mellet

Great Taste 2021

1-Star

A consistent medium roast, a little dusty perhaps. Clean and bright acidity with good clear hints of walnut and citrus. The red berry tartness puts in an appearance as the acidity develops on the tongue but remains at a comfortable level. With milk, more flavours are released to give a very approachable coffee that will rarely fail to please.

Kapcsolódó termékek