A Pacificaffe Kft. a weboldalán cookie-kat használ annak érdekében, hogy a weboldal a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa.
mennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezár

Általános Szerződési Feltételek

1. Általános 

A következő feltételek vonatkoznak a vásárló (a továbbiakban "Fogyasztó") által leadott minden megrendelésre a Pacificaffé Kft-től, 11-09-018374, a továbbiakban: “Pacificaffé”, ”mi ” vagy ”minket” stb, amelyet a Pacificaffé weboldalán, mobil weboldalán, mobilalkalmazásán vagy katalógusán, telefonon keresztül kaptunk (mindezekre vonatkozik a  ”pacificaffe.com” , "pacificaffe.hu", "kave-hazhoz.hu" és a "kavehazhoz.hu" kifejezések).

Fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy.

A pacificaffe.com oldalon működő webshop használatával és/vagy rendelés leadásával elfogadja az itt foglalt felhasználási feltételeket "Általános Szeződési Feltételek". Kérjük, a rendelés leadása előtt minden esetben olvassa el a feltételekben foglaltakat.

Rendelést csak 18. életévét betöltött, gyámság alatt nem lévő, cégként nem működő Magyarországon bejelentett (postakezelési/-továbbítási vállalatok kivételével) vagy állandó lakcímmel rendelkező természetes személy adhat le.

A pacificaffe.com oldalon bármikor megjelenített termék vagy szolgáltatás nem jelenti azt és nem garantálja, hogy ezek a termékek vagy szolgáltatások bármikor elérhetőek lesznek. Fenntartjuk a jogot, hogy bármely terméket bármikor kivonjunk a forgalomból.

Fenntartjuk a jogot, hogy időről időre előzetes bejelentés nélkül módosítsuk ezeket a feltételeket. Megrendelésére azok a feltételek vonatkoznak, amelyek a megrendelés elküldése idején a pacificaffe.com oldalon szerepeltek.

Az esetlegesen előforduló téves árakért, illetve információkért nem vállalunk felelősséget, illetve az árváltoztatás jogát minden esetben fenntartjuk. Ilyen esetekben tájékoztatjuk a vásárlót a tévedésről, de a leadott rendelést nem tudjuk elfogadni.

A Pacificaffé a lehető legjobb online élményt szeretné nyújtani. Ennek érdekében gondoskodnunk kell arról, hogy szolgáltatásaink tökéletesen működjenek. Ön megérti és elfogadja, hogy (I.) tilos közzétenni, átadni, terjeszteni, feltölteni vagy promotálni bármilyen kommunikációt vagy tartalmat, amely káros vagy negatív hatással lehet üzletünkre, termékeinkre vagy szolgáltatásainkra; (II.) olyan módon viselkedni vagy bármilyen olyan eszközt alkalmazni, amely korlátoz, gátol, visszatart vagy hátrányosan befolyásol más felhasználókat a paciifcaffe.com oldal használata során, vagy amely hatással van az oldal biztonságára, vagy (III.) bármilyen eszközt alkalmazni vagy megkísérelni bármilyen motor, szoftver, eszköz, ügynök, script illetve más eszköz vagy mechanizmus (nem kizárólagosan beleértve a spiderek, botok, crawlerek, avatárok vagy intelligens ügynökök) használatát az oldalon való navigálásra vagy keresésre, vagy az oldal tartalmának másolására. Fenntartjuk a jogot az oldal elérésének azonnali megszüntetésére, és a felhasználói fiók törlésére bármely olyan felhasználó esetében, aki ezt a rendelkezést vagy jelen feltételek bármely másik rendelkezését megszegi.

2. Az árak és szállítási költségek 

A pacificaffe.com oldalon megjelenített árak tartalmazzák a törvény által előírt áfát (27%), de nem tartalmazzák a kiszállítás és a csomagolás díját.

Minimális rendelés összege: bruttó 25.- Ft

Minden megrendelés szállítási költsége ugyanaz, függetlenül a megrendelés összegétől vagy súlyától. Az egyes szállítási módok költségét a fizetési folyamat során egyértelműen feltüntetjük. Általános szállítási díjunk bruttó 1350.-Forint/csomag. 

Díjtalan szállítási akció lehetősége 15.000.-Ft bruttó vásárlás felett lép érvénybe. Ez az akciónk viszavonásig érvényes.

Műszaki cikkek és elektronikai termékek megrendelésekor csak személyes átvétel opció lehetséges.

Amennyiben rendelését nem tudjuk teljes egészében elküldeni, a kiegészítő szállításokhoz nem adunk hozzá újabb költséget.

3. Megrendelés visszaigazolása/feldolgozása

A választható rendelési módok a pacificaffe.com oldalon vagy telefonon történő rendelés. Kérjük, további információkért keresse fel ügyfélszolgálati oldalunkat.

Szolgáltató köteles a Vevő részére a megrendelést késedelem nélkül (48 órán belül) visszaigazolni. Amennyiben ez nem történik meg, úgy a Megrendelőt nem köti a megrendelése és nem köteles a kiszállított terméket átvenni. 

Amint leadta a megrendelést, visszaigazoló e-mailt küldünk, ha megadta nekünk az e-mail címét. Amennyiben valamilyen oknál fogva rendelését nem tudjuk teljesíteni, azt mihamarabb tudatjuk Önnel.  Ha  ilyen megrendelés ellenértéke beérkezett hozzánk, a vonatkozó összeget ugyanazzal a fizetési móddal próbáljuk meg visszatéríteni, amely útján a kifizetés érkezett. Amennyiben valamilyen okból más megoldás szükséges, értesíteni fogjuk, és megkérünk, hogy vegye fel a kapcsolatot a Pacificaffé Ügyfélszolgálatával, akik elvégzik a kifizetést.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-16 óráig történik. Természetesen a vásárlók ezen időintervallumon kívül is leadhatják a megrendelését, mely a következő napon kerül feldolgozásra. 

4. Megrendelés teljesítése/kézbesítése

Pacificaffé a lehető leggyorsabban fogadja be és dolgozza fel a megrendeléseket, és mindent elkövet, hogy a megrendelést a kiválasztott szállítási feltételekkel eljuttassa tartózkodási címre vagy a megadott egyéb címre Magyarország egész területén futárszolgálattal, a Magyar Posta segítségével.

Pacificaffé a lehető legrövidebb idő alatt és a megrendelések beérkezésének sorrendjében igyekszik elküldeni a csomagokat. A szemeskávékat saját pörkölö üzemünkben frissen pörköljük.  A beérkezett rendeléseket, általában a megrendelés hetén pörköljük, amely a rendeléstől számított 2-9 nap múlva szállítható.  Egyéb termékek esetében a rendelés visszaigazolásától számított 1-5 munkanapon belül igyekszünk elvégezni a szállítást. Bár mindent megteszünk, hogy ebbe az időkeretbe beleférjünk, mégis előfordulhat, hogy váratlan okok miatt, készlet vagy alapanyag hiány okán a kiszállítás több időt vesz igénybe. Amennyiben az a valószínűtlen esemény állna elő, hogy a kiszállítás 30 napon belül nem teljesül, elállhat a rendeléstől.

Mielőtt leadná a megrendelést, tájékoztatást kaphat a várható kiszállítási adatokról. Amint rendelését elküldte, e-mailben visszaigazoljuk a várható szállítási adatokat, ha e-mail címét megadta nekünk.

Elektronikai cikkeket (kávégép, őrlő stb.) nem szállíttatunk, csak személyes átvételével lehetséges.

A megrendelt termékek csomagolásáról mi gondoskodunk, külön költséget nem számolunk fel.

A MPL futárszolgálat általában a csomag telehelyünkről történő elszállítása utáni nap szállítja házhoz a küldeményeket a megadott címzettnek.
Pénteken felvett csomagokat, következő héten kerülnek kézbesítésre.
Házhoz szállítás esetén kérjük, hogy olyan szállítási címet adjon meg, ahol 08:00-17:00 óra között át tudják venni a csomagot.
Amennyiben a futárszolgálat munkatársának nem sikerül a csomagot átadnia a címzettnek, akkor az a helyi postára kerül, ahol átvehető. 
Amennyiben 10 napon belül nem történik meg az átvétel, abban az esetben a csomag visszaszállításra kerül, és a megrendelését töröljük.

Amennyiben rendelése nem érkezik meg az ütemezett dátumon, kérjük, keresse meg a Pacificaffé ügyfélszolgálatát telefonon 06 80 99 00 10 (Díjmentesen hívható) munkanapokon 8.00-16.00-ig vagy a hét minden napján, a nap bármely időpontjában az webshop@pacificaffe.com e-mail címen.

5. A megrendeléstől való elállás

A Fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján jogosult az áru átvételét követő 14 napon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben Szolgáltató köteles a Fogyasztó által kifizetett teljes összeget haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által kifizetett teljes összeget ideértve a kiszállítás költségét is. Amennyiben a vállalkozás az elállási vagy felmondási jogra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének nem tesz eleget, úgy az elállási vagy felmondási idő 12 hónappal meghosszabbodik. Ha a vállalkozás a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja a tájékoztatást, úgy az elállásra vagy felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap.

6. Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben a Fogyasztó élni kíván az elállási joggal úgy köteles az elállási szándékát tartalmazó elállási nyilatkozatot az alábbi elérhetőségek egyikére elküldeni:

Postázásai cím: Pacificaffé Kft. 2509 Esztergom, Szalézi u. 1. 
Email cím: webshop@pacificaffe.com
Fax:+36-33-500-006

Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja az elállásinyilatkozat-mintát is, innen tölthető le . Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, email vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az email illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket XY címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket (tehát nem kell megérkezni 14 napon belül). A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. A Szolgáltató azonban nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. A Szolgáltató jogosult a Fogyasztó által kifizetett teljes összeg visszafizetését mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.

A Szolgáltató visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztó semmilyen többletköltség nem terheli. A Fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározottak szerint gyakorolja. 

Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a vásárló az elállási joggal.

A Fogyasztó a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

7. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek 

Webáruházunk kínálatában olyan termékek is találhatók melyek esetében a fogyasztó felbontás után nem gyakorolhatja az elállási jogot (vitaminok, étrendkiegészítők stb.) ezzel kapcsolatban érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1)-nek alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát az alábbi esetben:
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;

d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel; 

A korlátozás alá eső áru visszaküldés esetén (pl. elektronikai cikkek) csak személyes vissaszállítás lehetséges cim: Pacificaffé Kft. 2509 Esztergom, Szalézi u. 1. (Hétötől-Péntekig 8-16-ig)

8. Fizetési módok

Hitelkártya vagy bankkártya 

Technikai okok miatt a bankkártyás fizetési opció jelenleg nem elérhető!

Készpénzes fizetés átvételkor 

Választása szerint a termékek átvételekor készpénzben is fizetheti, díjmentesen.

Banki átutalás

Rendelést követően, banki előreutalással 12025000-01561216-00100007 számú Raiffeisen Bank számlára forintban fizet. 

Felhívjuk figyelmét, hogy ajándékkártyákat és termékkártyákat nem fogadunk el a pacificffe.com oldalon történő vásárláskor.

A törvény által előírt számladokumentumot, minden rendelés esetében nyomtatott számla formátumban állítunk ki, amit az áru átvételekor a csomagban talál. A kiállított számla minden tekintetben megfelel az ÁFA tv. ill. PM rendeletekben előírt kötelezettségeknek.

9. Megjelenítés

Minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy termékeink jellemzőit pontosan jelenítsük meg, beleértve a megjelenést, méretarányokat és a színeket is. Az általad látottakat ugyanakkor számítástechnikai rendszer és a fototechnika határozza meg. Nem tudjuk garantálni, hogy a számítógép pontosan a valóságnak megfelelően jeleníti meg a terméket(-ket) tartalmazó képeket.

10. Jótálás

Hibás teljesítés esetén az Pacificaffé vállalkozás a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján az illetve a rendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkekre (10 000 Ft feletti értékű termékekre) a kötelező 1 év jótállást vállal.

Az Pacificaffé vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. 

Amennyiben a jótállás kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét, vagy javítását. Amennyiben nem áll módunkban a termék cseréje készlethiány miatt, a javítás lehetősége áll fenn. Lehetőség van az árleszállítás igénylésére illetve a vételár visszatérítésére abban az esetben, ha sem a termék cseréjére sem a javítására nincs lehetőség. 

Amennyiben a Vevő a termék meghibásodása miatt a termék átadásától számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét az Pacificaffé vállalkozás köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. 

Jótállás csak a szakszerűen használt, külsőleg sértetlen, és a Pacificaffé Kft. által kiállított számlával igazolt termékekre érvényes. Jótállás nem vonatkozik a mozgó-kopó alkatrészekre valamint a kemény víz okozta vízkövesedésre visszavezethető meghibásodásokra. Garancia nem vonatkozik a rendeltetésellenes használatból következett hibák kijavítására, tisztítás karbantartás elmulasztása miatt keletkezett dugulásokra, zsírosodásokra idegenkezűség által okozott meghibásodásokra és semmilyen külső és belső törésre.

A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályok szerinti szavatossági időt vállalunk. 

Minőségét rövid ideig megörző termékek vásárlása esetén, jogszabály rendelkezése szerint a fogyasztót nem illeti meg az indokolás nélküli elállási jog.

11. Kellékszavatosság

Ön a Pacificaffé Kft. hibás teljesítése esetén a vásárló a Pacificaffé vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. A Vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A vevő fogyasztói szerződés esetén az átvétel időpontjától számított 2 éven belül érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl a vásárló kellékszavatossági nem tudja érvényesíteni. A Vevő a kellékszavatossági jog érvényesítése esetén kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Vásárló egy másikra is áttérhet, ebben az esetben viszont a Vevő köteles az áttérés költségét viselni kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot. 

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele amennyiben a Vevő igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Pacificaffé vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vevő köteles bizonyítani, hogy a Vevő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt. 

12. Termékszavatosság

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Vevő eldöntheti, hogy a korábban ismertetett Kellékszavatossági jogot vagy a Termékszavatossági igényt érvényesíthet. Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék abban az esetben tekinthető hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Vevő a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével a Vevő e jogosultságát elveszti. 

Termékszavatossági igényét a Vevő kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania. 

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: 

• a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

• a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt 

felismerhető vagy

• a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. 

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti. 

A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági vagy jótállási igényét jelezheti személyesen vagy levélben az alábbi elérhetőségek egyikén: 

• Telephely: Pacificaffé Kft., 2509 Esztergom, Szalézi. u. 1. (H-P 8-16-ig) 

• Telefon: +36-33-500-006

• E-mail: webshop@pacificaffe.com

13. Átruházás

Pacificaffé fenntartja a jogot, hogy a termékek leszállításával kapcsolatban keletkezett követeléseit harmadik személyekre engedményezze, vagy azt harmadik személyek javára megterhelje.

14. Részleges érvénytelenség

Amennyiben jelen Feltételek bármely részét bármely bíróság vagy szabályozó testület érvénytelennek találja, a további Feltételek továbbra is érvényesek.

15. Egyéb

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, keressen minket, a kapcsolatok alatt található elérhetőségek valamelyikén munkaidőben 8 és 16 óra között. A szerződés nyelve magyar, írásban kötöttnek nem minősül, iktatásra nem kerül, a későbbiekben nem visszakereshető. A szerződés magatartási kódexre nem utal

16. Adatbeviteli hibák javítása

 A rendelés során lehetőség van a kosár tartalmának megtekintésére, illetve módosítására, amennyiben a kosár nem a megrendelni kívánt mennyiséget tartalmazza, úgy a „Mennyiség”oszlopban található adatbeviteli mezőbe írja be a rendelni kívánt mennyiség darabszámát, majd nyomja meg a „Módosítom a darabszámot” gombot. Amennyiben törölni kívánja a kosárban található termékeket, akkor nyomja meg az „X” „Kiveszem” gombot, majd ezt követően a felugró ablakban az „OK” gombot. A rendelés során a fogyasztónak folyamatosan lehetősége van a bevitt adtok javítására/törlésére. Amennyiben Ön már a javítani kívánt adatlapon tovább képet de még nem véglegesítette a megrendelést úgy célszerű a böngésző vissza gombjára kattintani (kék nyíl) a kívánt oldal megjelenéséig, ahol a fogyasztó már módosítás el tudja végezni. Ha ez nem lehetséges, kérem lépjen kapcsolatba a Pacificaffé Ügyfélszolgálattal.

17. Tulajdonjog

A pacificaffe.com oldalán minden szellemi alkotáshoz fűződő jog tulajdonjog, mint például védjegy vagy szerzői jog, a Pacificaffé Kft. illetve a licenszjogosultak tulajdona marad. A pacificaffe.com oldal és tartalmának felhasználása, beleértve az ilyen tartalom részben vagy egészben történő másolását vagy tárolását is, a saját személyes, nem kereskedelmi használatot leszámítva a Pacificaffé Kft. engedélye nélkül tilos. (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala M1601071, M1601071)

Köszönjük, hogy minket választott! Jó vásárlást és kellemes fogyasztást kíván:

kavehazhoz, kávéházhoz, kávé-házhoz, kave-hazhoz,