KÁVÉKORZÓ

Minden évben megrendezésre kerül a kávés szakma számára a Kávékorzó Magazin díjátadója.

Hagyomány örző rendezvény, ahol a fogyasztók szavazatai alapján 4 kategóriában (kávézó, pörkölő, barista, kávé), és a Kávékorzó magazin által jelölt 2 kategóriában (legtöbbet tette a kávés szakmáért az idén, év meglepetése) adnak át díjakat, és okleveleket.

AZ ÉV LEGJOBB KÁVÉJA : 
1 - Carraro Don Cortez
2 - Pacificaffe - Pin Up Espresso 
3 - Pascucci 100% arabika blend
4 - Has Bean Blake
5 - Molinari Cinque Stelle Oro

2012

AZ ÉV TOP 5 KÁVÉJA KÖZT: 100% Arabika blend A Ház Kávéja

2013

AZ ÉV FELFEDEZETTJE:  Az év meglepetése különdíj - Rome Espresso blend

2013

AZ ÉV FELFEDEZETTJE: Az év meglepetése különdíj - La Piazza blend

2014

AZ ÉV FELFEDEZETTJE: Az év meglepetése különdíj - Costa Rica Tarazzú La Pastora

2016

AZ ÉV LEGKEDVELTEBB 5 KÁVÉPÖRKÖLŐJE KÖZT: Pacificaffé

2017

AZ ÉV LEGKEDVELTEBB PÖRKÖLŐJE:  Pacificaffé

2018

AZ ÉV LEGKEDVELTEBB 10 KÁVÉJA KÖZT: Ethiopia Yirgacheffe Aricha

2018

AZ ÉV LEGKEDVELTEBB PÖRKÖLŐJE:  Pacificaffé

2019

AZ ÉV LEGKEDVELTEBB 10 KÁVÉJA KÖZT: Verona blend

2019

AZ ÉV LEGKEDVELTEBB KÁVÉJADe Tommaso

2020

AZ ÉV LEGKEDVELTEBB 10 KÁVÉJA KÖZT: Peru

2021

AZ ÉV LEGKEDVELTEBB PÖRKÖLŐJE:  Pacificaffé

2022

GREAT TASTE AWARDS LONDON

2021-ben ismét hatalmas sikereket értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. A szigorú zsűri 39 magyar cég 86 termékét tüntette ki három, kettő vagy csillaggal, annak függvényében, mennyire ítélt magas színvonalúnak egy adott terméket. A pálinkától a csokoládékon, nemes paprikán át a hústermékekig széles skálán mozog a díjazott termékek köre. „A fogyasztók, a kiskereskedők és a nagy élelmiszerbeszerzők által egyaránt a kiválóság megbízható pecsétjeként elismert Great Taste sikere izgalmas lehetőségek kapuja lehet az élelmiszer- és italgyártók számára” – áll a verseny kezdőlapján.

De mit is takar ez a védjegy pontosan? A Great Taste (GT) a legnagyobb és legmegbízhatóbb élelmiszer- és italakkreditációs rendszer, egyben persze egyfajta rivalizálás is, az elismerés olyan értékű, akár az éttermek esetében a Michelin-csillagok. A GT támogatja és népszerűsíti az élelmiszer- és italgyártókat, kicsiket és nagyokat egyaránt, megbízható ajánlásokat adva ezzel a vásárlóknak az Egyesült Királyságban és a csatornán túl.

A GT egyedülálló teljesítményértékelési és termékértékelési szolgáltatást kínál, ami bizalomra és kereskedelmi sikerre ösztönzi a minőségi élelmiszeripari vállalkozásokat. Ez pedig nagy ismertséget teremt a termékek számára helyi, regionális, országos és nemzetközi szinten. Azaz, ha a Great Taste logót látjuk egy terméken, bízhatunk benne, hogy kiváló minőségű élelmiszert vásárolunk.

A londoni székhelyű Great Taste Awards éves seregszemléjére a pályázók különböző termékkategóriákban nevezhetnek be élelmiszereket. A bírák a valóban nagyszerű ízeket keresik, függetlenül a márkajelzéstől vagy a csomagolástól. Figyelembe veszik a textúrát, a megjelenést és természetesen az összetevők minőségét; észreveszik a jó illatot, ízt, a különösen selymes vagy ropogós textúrát.

A bírák minden előzetes információ és csomagolás nélkül, vakteszt során, pusztán az íz alapján hozzák meg döntésüket. 1994 óta több mint 150 ezer termék esett át ezen a szigorú bírálati folyamaton. A bíráló testület több mint 500 tagból áll, akik a benevezett termékek kóstolásával több ezer kóstolóórát töltenek. A szakértők mind kifinomult ízlésű szakemberek, akik között Michelin-csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, étteremvezetők, patinás áruházak beszerzési igazgatói és neves ételkritikusok találhatók, így véleményük lényegében megfellebbezhetetlen.

A sokak által csak élelmiszervilág Oscar-gálájának vagy olimpiai bajnokságának tartott versenyen három, kettő és egy csillaggal díjazzák a termékeket. 3 csillagot kap a „kiváló” termék, amely a GT definíciója szerint rendkívül ízletes étel, ital – a termékek körülbelül 2 százaléka kapja évente ezt az elismerést. Három csillag csak a bírák teljes egyetértése esetén születhet. 2 csillagot a „kiemelkedő” termékek kapnak, amelyek a GT meghatározása szerint az ízletesnél is finomabbak – általában a beérkezett termékek kevesebb mint 10 százaléka éri el ezt a minősítést. 1 csillaggal az „egyszerűen finom” termékeket díjazzák, amelyek még mindig fantasztikus ízű eledelek – a beérkezett nevezések körülbelül negyede éri el ezt a minősítést.