Pacificaffe - Kenya Gicherori (250g)

Pacificaffe - Kenya Gicherori (250g)

4 000 Ft

100% Arabica Single Origin' 'SPECIALTY GRADE'

pörkölt szemeskávé

16.000.- Ft/kg

2023-ban GREAT TASTE díjnyertes kávénk.

További részleteket ide kattintva tudsz olvasni. 

Mennyiség

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
250 g

Leírás

Kenya AA Plus Gicherori
Származási hely: Kenya 
Régió: Embu
Feldolgozó: Gicherory Factory
Termelő: Kisbirtokos
Földrajzi Magasság: 1.600-2.000m tengerszint felett
Fajta: SL 28 & SL 34
Betakarítási időszak: Október-December (főnövény) Június-Augusztus
Osztályozás: AA
Feldolgozás: Mosott
Történet:
A teljes kávé termesztés alatt álló terület Kenyában, 16,000 hektárra becsült. Az ültetvények nagyjából a terület egyharmadát teszik ki. Azonban, a föld legnagyobb része mezőgazdasági kisbirtokosok által használt, akik alárendelik magukat a szövetkezeteknek. Normális esetben, a kávé aukciókon kerül eladásra, amik a betakarítási időszakban hetente kerülnek megrendezésre. A vevő és eladó közti árképzést a csésze minősége és az osztályzása határozza meg, ami többnyire a bab méretétől függ. A 15/16 screen feletti kávébabok "AA" minősítést kapnak, és a maguk nemében a második legnagyobbak. A bővített "Top" vagy "Plus" megnevezés a különösen finom és összetett csésze profilra utal. A vörös vulkanikus talaj, nagy földrajzi magasságok és ideális éghajlat kombinációja döntő hatással van a kávét jellemző aroma fejlődésére. Az egyenlítőn való földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően, Kenyában csak kis különbség van a különböző évszakok között. Ebből adódóan, a betakarítás évente többször történik, más kávétermelő országokhoz képest. A közép-felvidék szívében elhelyezkedő, jól ismert Nyeri régió, megtalálható a Kenya-hegy nyugati széle és a Nagy-hasadékvölgy keleti vége között, és híres az ország legjobb kávéjának termeléséről. Minden kávé afrikai nap alatt szárított, az úgy nevezett "Afrikai ágyon" körülbelül 12% nedvesség tartalomig.

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: *****

Savasság: ****

Aroma: *****

SCORE

88

PROCESSING

Washed

Cupping

vérnarancs, citrus, édes, trópusi gyümölcs, cukornád, virág, fekete ribizli, paradicsom, cseresznye, cabernet sauvignon

Great Taste 2023

2-Star

A very interesting drinking experience. This has such good balance, thick juicy body, jammy texture but not jammy in flavour. So very, very fruity with added notes of sugar cane. It is bright and complex and delivers just about every flavour mentioned in the description. The long finish is so comfortable, loaded with a natural fruity sweetness we all loved and so well rounded, we just wanted more. A couple of judges thought a slightly darker roast would make it even better and soften a little of the tomato acidity.

There is enough sweetness and acidity here, it is juicy, with a berry fruitiness. The acidity is citrussy, grapefruit-noted. There are hints of black tea, and a touch of caramel on the finish. The finish is long and balanced.

Light looking beans with some tipping and with a light tobacco note on the nose. As an espresso this has a nice Cab/Sauv dry flavour and great tanninc notes. Bright umami too, great body and robust. It would make a good flat white espresso. Some judges would have liked a slightly different recipe but enjoyed it very much.

Kapcsolódó termékek