Pacificaffe - Guatemala

Pacificaffe - Guatemala San Sebastian 1000g

10 000 Ft

100% Arabica Single Origin'

pörkölt szemeskávé

Mennyiség

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
1000 g

Leírás

Guatemala lenyűgöző ország, gazdag kultúrával és lenyűgöző természetes élőhelyekkel. Tájképének legszembetűnőbb vonásai a 37 vulkán, amelyek közül néhány még mindig működik. Ezek a vulkánok nem csak a turistákat vonzák, hanem a guatemalai kávék jellegzetes karaktereit is alkotják. Antigua Guatemala egyik legrégebbi kávétermesztő régiója, és a világ egyik legjobb kávéjának előállításáról híres. Három Agua, Acatenango és Fuego nevű vulkán veszi körül a gyönyörű völgyet. Nemcsak egyedülálló panorámát biztosítanak, hanem a tápanyagban gazgag vulkáni talajt is biztosítják, ami nagy hatással van a kortyérzetre.

Antiguán belül, San Miguel településen található a gyönyörű San Sebastian farm kb. 1500 – 1700 tengerszínt felett, ami ezt a kávét szigorúan keménybab (SHB) osztályba sorolja. A magas magasság miatt ezek a babok a szokásosnál lassabban nőnek. Ennek eredményeként nagyobb sűrűséggel terem, azaz nagyon kemény magot érlel. Ezt elősegíti a napközbeni intenzív napsugárzás, míg éjszaka a hideg és nedves szél lehűti a területet.

A Don Arturo Falla Cofiño által 1890-ben alapított 2250 hektáros finca ma is Estuardo Falla Castillo családtag üzemeltetője. Körülbelül 1100 ha területet műveletlenül tartanak természetvédelmi területként, ahol pumák, párducok és tatufélék élnek. A finca a kávé gyártása mellett a makadámdió, a tejtermékek és a méz iránt is elkötelezett. A farm területén általános és középiskola épült, hogy a mezőgazdasági munkások gyermekei könnyen hozzáférhessenek az oktatáshoz.

Guatemala finca San Sebastian

Származási hely: Guatemala

Régió: Antigua, Huehuetenango, San Marcos, Acatenango, Atitlán, Cobán, Nuevo Oriente, Fraijanes
Termelő: kistermelők és nagybirtokos
Földrajzi Magasság: 1300-2000m
Fajta: Bourbon, Caturra, Typica, Catuai, Pache
Betakarítási időszak: Dec-March
Osztályozás: SHB EP
Feldolgozás: Mosott

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ****

Savasság: ***

Aroma: ****

Score

85

Cupping

Édes, friss gyümölcsök, zöld alma, tejes csokolédé

Kapcsolódó termékek