A Pacificaffe Kft. a weboldalán sütiket és más technológiákat használ a weboldal működéséhez, statisztikához, a tartalmak és hirdetések, ajánlatok személyre szabásához, és az így gyűjtött adatok média-, hirdető- és elemző partnereinkkel történő megosztásához. Partnereink ezeket kombinálhatják más adatokkal is.
Amennyiben Ön folytatja a böngészést a weboldalunkon, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezár

Pacificaffe - Kenya Gicherori (250g)

Új

100% Arabica Single Origin' 'SPECIALTY GRADE'

pörkölt szemeskávé

10.680.- Ft/kg

Részletek

Ennek a terméknek a megvásárlásával 26 hűségpont. A kosárad összesen 26 pontot tartalmaz, amit kuponra válthatsz be - 26 Ft‎.


2 670 Ft‎

Adatlap

Tömeg 250 g

Részletes információ

Leírás

Kenya AA Plus Gicherori
Származási hely: Kenya 
Régió: Embu
Feldolgozó: Gicherory Factory
Termelő: Kisbirtokos
Földrajzi Magasság: 1.600-2.000m tengerszint felett
Fajta: SL 28 & SL 34
Betakarítási időszak: Október-December (főnövény) Június-Augusztus
Osztályozás: AA
Feldolgozás: Mosott
Történet:
A teljes kávé termesztés alatt álló terület Kenyában, 16,000 hektárra becsült. Az ültetvények nagyjából a terület egyharmadát teszik ki. Azonban, a föld legnagyobb része mezőgazdasági kisbirtokosok által használt, akik alárendelik magukat a szövetkezeteknek. Normális esetben, a kávé aukciókon kerül eladásra, amik a betakarítási időszakban hetente kerülnek megrendezésre. A vevő és eladó közti árképzést a csésze minősége és az osztályzása határozza meg, ami többnyire a bab méretétől függ. A 15/16 screen feletti kávébabok "AA" minősítést kapnak, és a maguk nemében a második legnagyobbak. A bővített "Top" vagy "Plus" megnevezés a különösen finom és összetett csésze profilra utal. A vörös vulkanikus talaj, nagy földrajzi magasságok és ideális éghajlat kombinációja döntő hatással van a kávét jellemző aroma fejlődésére. Az egyenlítőn való földrajzi elhelyezkedésnek köszönhetően, Kenyában csak kis különbség van a különböző évszakok között. Ebből adódóan, a betakarítás évente többször történik, más kávétermelő országokhoz képest. A közép-felvidék szívében elhelyezkedő, jól ismert Nyeri régió, megtalálható a Kenya-hegy nyugati széle és a Nagy-hasadékvölgy keleti vége között, és híres az ország legjobb kávéjának termeléséről. Minden kávé afrikai nap alatt szárított, az úgy nevezett "Afrikai ágyon" körülbelül 12% nedvesség tartalomig.

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: *****

Savasság: ****

Aroma: *****

Cupping

Lédús paradicsom, kellemes citrusos savassággal, összetett profil virágos jegyekkel.

Vélemények

Értékelés 
Dénes B 2019-10-23

Addiktív

Hobbista kávé fogyasztók vagyunk, széles spektrumon, nyitottan fogyasztunk speciality kávékat, de ehhez külön örlőt dedikáltam! :-)

Írd meg véleményed

Pacificaffe - Kenya Gicherori (250g)

Pacificaffe - Kenya Gicherori (250g)

100% Arabica Single Origin' 'SPECIALTY GRADE'

pörkölt szemeskávé

10.680.- Ft/kg

Írd meg véleményed

23 termék van még ebben a kategóriában: