Pacificaffe - Uganda NKG Bloom 18 (250g)

1 725 Ft

100% Robuszta

6.900.- Ft/kg

Mennyiség

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
250 g

Leírás

Winston Churchill lélegzetelállító természeti szépsége miatt Ugandát "Afrika gyöngyszemének" nevezte. Bár Uganda tengerparttal nem rendelkező ország, gazdag vízforrásokkal rendelkezik. Az ország különböző részein zöldellő hegyláncok találhatók, amelyek az utolsó szabadon barangoló gorilláknak adnak otthont. Noha festői kilátásuk miatt nagyra becsülik ezeket a területeket, Uganda lakosságának 85%-nak is otthont ad. Mivel a mezőgazdaság a fő bevételi forrás, a kávé továbbra is messze a legértékesebb exportcikk. 

Az egész világon a gazdálkodás high-tech vállalkozássá vált. Ugandában azonban ez nem sokat változott az évszázadok során. Míg Vietnamban a kistermelők körülbelül 2500 kilogramm zöldkávét termelnek hektáronként, addig Ugandában a hozam megközelíti az 500 kilogrammot. A különbség nagyrészt a táptalajban rejlik. Az NKG Bloom Uganda három fő dologra összpontosít: talajelemzés és műtrágya elérhetőség; mobil pénzelőlegek; valamint szakmai segítségnyújtás a mezőgazdaságban és a legjobb üzleti gyakorlatokban. NKG Bloom Ugandában – a globális kezdeményezés inspirációjaként – már több mint 9000 mezőgazdasági termelőnek nyújtott segítséget a műtrágya terén. A műtrágya mellett nyújtott előlegekkel, azonnali készpénzhez jutnak a gazdák, így elkerülhetik a ragadozó hiéna hitelezőket. A betakarításonkénti előre meghatározott limitig a gazdálkodók tetszés szerint szabadon felhasználható hitelt vehetnek fel; az előleget aztán a betakarítás során törlesztik, lehetőleg kávéval.

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ***

Savasság: *

Aroma: **

Cupping

Ízében visszafogottan kakaós-étcsokoládés ízvilágot hordoz. Pörköltmagvas jegyek mellett malátás ízek is gazdagítanak. Közepes test, utóíze hosszan tart. A krém vastag, lefolyása sűrű.
Kapcsolódó termékek