• Kiárusítás!
  • -2 000 Ft
Pacificaffe - Blasius

Pacificaffe - Blasius GREAT TASTE 2022 (1000g)

12 000 Ft
10 000 Ft 2 000 Ft megtakarítás

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 100 hűségpont hűségpont. A kosarad összesen 100 hűségpont pontot tartalmaz most, amit később kuponra válthatsz be: 100 Ft.

100 % Arabika

pörkölt szemeskávé

2022-ben GREAT TASTE díjnyertes kávénk.

Mennyiség

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
1000 g

Leírás

100 % Arabika blendünk, mely emléket állít a 300-dik évfordulóra.

In memoriam CAVESIEDER BLASIUS A.D.1714

A XVIII. században a törökök szerepét a keleti árukkal foglalkozó görög és balkáni kereskedők vették át. Az első pesti kávéfőző, a rác Cavesieder Blasius volt. Eredetileg vándorkávés lehetett, aki nyakába akasztott tálcáról árulta az italát, míg 1714-ben utcai kávéárusból kávéház-tulajdonossá avanzsált.

Kávéfőző Balázsként magyarosítható pesti ember az első ismert kávés, aki megszelídíti az ellenség italát, s talán maga sem tudta, hogy milyen lavinát indít útjára. A budapesti társasági élet központjai lettek a kávéházak, melyek száma az 1900-as évek elején már megközelítette az ötszázat, mellyel kiérdemli a kávéházak városa címet.

Cupping

Enyhe gyümölcsösség, intenzív csokoládé,

Bársonyosan könnyű test, mogyorós aromákkal

Édes, enyhe savassággal

Great Taste Awards 2022

Ismét hatalmas sikereket értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. A szigorú zsűri 39 magyar cég 86 termékét tüntette ki három, kettő vagy csillaggal, annak függvényében, mennyire ítélt magas színvonalúnak egy adott terméket. A pálinkától a csokoládékon, nemes paprikán át a hústermékekig széles skálán mozog a díjazott termékek köre. „A fogyasztók, a kiskereskedők és a nagy élelmiszerbeszerzők által egyaránt a kiválóság megbízható pecsétjeként elismert Great Taste sikere izgalmas lehetőségek kapuja lehet az élelmiszer- és italgyártók számára” – áll a verseny kezdőlapján.

De mit is takar ez a védjegy pontosan? A Great Taste (GT) a legnagyobb és legmegbízhatóbb élelmiszer- és italakkreditációs rendszer, egyben persze egyfajta rivalizálás is, az elismerés olyan értékű, akár az éttermek esetében a Michelin-csillagok. A GT támogatja és népszerűsíti az élelmiszer- és italgyártókat, kicsiket és nagyokat egyaránt, megbízható ajánlásokat adva ezzel a vásárlóknak az Egyesült Királyságban és a csatornán túl.

A GT egyedülálló teljesítményértékelési és termékértékelési szolgáltatást kínál, ami bizalomra és kereskedelmi sikerre ösztönzi a minőségi élelmiszeripari vállalkozásokat. Ez pedig nagy ismertséget teremt a termékek számára helyi, regionális, országos és nemzetközi szinten. Azaz, ha a Great Taste logót látjuk egy terméken, bízhatunk benne, hogy kiváló minőségű élelmiszert vásárolunk.

A londoni székhelyű Great Taste Awards éves seregszemléjére a pályázók különböző termékkategóriákban nevezhetnek be élelmiszereket. A bírák a valóban nagyszerű ízeket keresik, függetlenül a márkajelzéstől vagy a csomagolástól. Figyelembe veszik a textúrát, a megjelenést és természetesen az összetevők minőségét; észreveszik a jó illatot, ízt, a különösen selymes vagy ropogós textúrát.

A bírák minden előzetes információ és csomagolás nélkül, vakteszt során, pusztán az íz alapján hozzák meg döntésüket. 1994 óta több mint 150 ezer termék esett át ezen a szigorú bírálati folyamaton. A bíráló testület több mint 500 tagból áll, akik a benevezett termékek kóstolásával több ezer kóstolóórát töltenek. A szakértők mind kifinomult ízlésű szakemberek, akik között Michelin-csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, étteremvezetők, patinás áruházak beszerzési igazgatói és neves ételkritikusok találhatók, így véleményük lényegében megfellebbezhetetlen.

A sokak által csak élelmiszervilág Oscar-gálájának vagy olimpiai bajnokságának tartott versenyen három, kettő és egy csillaggal díjazzák a termékeket. 3 csillagot kap a „kiváló” termék, amely a GT definíciója szerint rendkívül ízletes étel, ital – a termékek körülbelül 2 százaléka kapja évente ezt az elismerést. Három csillag csak a bírák teljes egyetértése esetén születhet. 2 csillagot a „kiemelkedő” termékek kapnak, amelyek a GT meghatározása szerint az ízletesnél is finomabbak – általában a beérkezett termékek kevesebb mint 10 százaléka éri el ezt a minősítést. 1 csillaggal az „egyszerűen finom” termékeket díjazzák, amelyek még mindig fantasztikus ízű eledelek – a beérkezett nevezések körülbelül negyede éri el ezt a minősítést.

Kapcsolódó termékek