• Kiárusítás!
  • -500 Ft
Pacificaffe - De Tommaso (250g)

Pacificaffe - De Tommaso GREAT TASTE 2021 (250g)

3 500 Ft
3 000 Ft 500 Ft megtakarítás

Ennek a terméknek a megvásárlásával gyűjthető 30 hűségpont hűségpont. A kosarad összesen 30 hűségpont pontot tartalmaz most, amit később kuponra válthatsz be: 30 Ft.

100 % Arabika

pörkölt szemeskávé

14.000.- Ft/kg

2021-ben GREAT TASTE díjnyertes kávénk.

2020-ban Kávékorzó díjnyertes kávénk.

Mennyiség

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
250 g

Leírás

A Caffè Tommaseo a legrégebbi kávézó, amely még mindig működik Trieszt városában. Az 1830-ban nyílt kávézó a trieszti irredentista mozgalom egyik központja volt, és ma is trieszti kereskedők, művészek és értelmiségiek találkozóhelye.

A kávézó a Niccolò Tommaseo téren található, az úgynevezett új város (Borgo Teresiano) vízpartján.

Nevét a padovai tulajdonostól, Tommaso Marcato-tól kapta, de később a dalmát nyelvész, író és hazafi tiszteletére Tommaseo névre keresztelték. 1848-ban a kávéház a nemzeti mozgalom központja lett, innen indult az olasz szabadság iránti lelkesedés lángja.

1830-ban Paduan Tomaso Marcato megnyitotta a Caffè Tomaso-t az épület földszintjén. Marcato kávézóját Michael Thonet által készített székekkel és belga fali tükrökkel díszítette; a freskói díszítést Giuseppe Gatterivel (1799-1878) készítette. A kávézó hamarosan kereskedők, művészek és más értelmiségiek kedvelt találkozóhelyévé vált.

Elsőként mutatta be Triesztben a fagylalt készítés hagyományát. 1844-ben bevezették a gázvilágítást is, amely akkoriban a technológia élvonalának számított.

1882-ben Ferenc József császár Trieszti látogatást tervezett a Habsburg-fennhatóság 500. évfordulójának megünneplése keretében. Bár a város elnyerte a „leghűségesebb város” megtisztelő címét, mert nem vett részt az 1840-es évek forradalmaiban, a város ennek ellenére melegágya volt az olasz irredentistáknak.

Guglielmo Oberdan merényletet tervezett a császár ellen, a trieszti irredentista mozgalom csúcsán. Oberdan-t az osztrák bíróság letartóztatta és akasztásra ítélte majd kivégezték. A kávézó nevét, félve az osztrák-magyar hatóságok reakciójától Caffè Tommaso-ra változtatták. Csak akkor, amikor az első olasz csapatok 1918. november 3-án Trieszt Audace mólójánál partraszálltak, és egyesítették a várost Olaszországgal, újra Caffè Tommaseo-nak nevezték el.

1954. április 7-én az épületet hivatalosan történelmi és művészeti műemlékké nyilvánították.

1984-1986-ban az épületet a Generali biztosítótársaság, míg 1997-ben a kávéház új tulajdonosa a belső helyiségeket teljesen felújította és a bécsi kávézó eredeti hagyományainak megfelelően rendezte be. Az eredeti belső dekoráció nagyrészt ma is látható.

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ***

Savasság: ***

Aroma: *****

Cupping

tejcsokoládés alapon, mandulás, mogyorós, diós ízjegyek egészülnek ki citrusos és piros bogyós gyümölcsökkel, visszafogott savasság mellet

Great Taste Awards 2021

Ismét hatalmas sikereket értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. A szigorú zsűri 39 magyar cég 86 termékét tüntette ki három, kettő vagy csillaggal, annak függvényében, mennyire ítélt magas színvonalúnak egy adott terméket. A pálinkától a csokoládékon, nemes paprikán át a hústermékekig széles skálán mozog a díjazott termékek köre. „A fogyasztók, a kiskereskedők és a nagy élelmiszerbeszerzők által egyaránt a kiválóság megbízható pecsétjeként elismert Great Taste sikere izgalmas lehetőségek kapuja lehet az élelmiszer- és italgyártók számára” – áll a verseny kezdőlapján.

De mit is takar ez a védjegy pontosan? A Great Taste (GT) a legnagyobb és legmegbízhatóbb élelmiszer- és italakkreditációs rendszer, egyben persze egyfajta rivalizálás is, az elismerés olyan értékű, akár az éttermek esetében a Michelin-csillagok. A GT támogatja és népszerűsíti az élelmiszer- és italgyártókat, kicsiket és nagyokat egyaránt, megbízható ajánlásokat adva ezzel a vásárlóknak az Egyesült Királyságban és a csatornán túl.

A GT egyedülálló teljesítményértékelési és termékértékelési szolgáltatást kínál, ami bizalomra és kereskedelmi sikerre ösztönzi a minőségi élelmiszeripari vállalkozásokat. Ez pedig nagy ismertséget teremt a termékek számára helyi, regionális, országos és nemzetközi szinten. Azaz, ha a Great Taste logót látjuk egy terméken, bízhatunk benne, hogy kiváló minőségű élelmiszert vásárolunk.

A londoni székhelyű Great Taste Awards éves seregszemléjére a pályázók különböző termékkategóriákban nevezhetnek be élelmiszereket. A bírák a valóban nagyszerű ízeket keresik, függetlenül a márkajelzéstől vagy a csomagolástól. Figyelembe veszik a textúrát, a megjelenést és természetesen az összetevők minőségét; észreveszik a jó illatot, ízt, a különösen selymes vagy ropogós textúrát.

A bírák minden előzetes információ és csomagolás nélkül, vakteszt során, pusztán az íz alapján hozzák meg döntésüket. 1994 óta több mint 150 ezer termék esett át ezen a szigorú bírálati folyamaton. A bíráló testület több mint 500 tagból áll, akik a benevezett termékek kóstolásával több ezer kóstolóórát töltenek. A szakértők mind kifinomult ízlésű szakemberek, akik között Michelin-csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, étteremvezetők, patinás áruházak beszerzési igazgatói és neves ételkritikusok találhatók, így véleményük lényegében megfellebbezhetetlen.

A sokak által csak élelmiszervilág Oscar-gálájának vagy olimpiai bajnokságának tartott versenyen három, kettő és egy csillaggal díjazzák a termékeket. 3 csillagot kap a „kiváló” termék, amely a GT definíciója szerint rendkívül ízletes étel, ital – a termékek körülbelül 2 százaléka kapja évente ezt az elismerést. Három csillag csak a bírák teljes egyetértése esetén születhet. 2 csillagot a „kiemelkedő” termékek kapnak, amelyek a GT meghatározása szerint az ízletesnél is finomabbak – általában a beérkezett termékek kevesebb mint 10 százaléka éri el ezt a minősítést. 1 csillaggal az „egyszerűen finom” termékeket díjazzák, amelyek még mindig fantasztikus ízű eledelek – a beérkezett nevezések körülbelül negyede éri el ezt a minősítést.

Kapcsolódó termékek