Pacificaffe - Costa Rica Tarrazú_250

Pacificaffe - Costa Rica Tarrazú La Pastora (250g)

3 000 Ft

100% Arabika Single Origin'

12.000.- Ft/kg

2016-ban díjnyertes kávénk.

Mennyiség

Nálunk bankkártyával is fizethetsz. Gyors és biztonságos!

Kiszerelés
250 g

Leírás

Costa Rica Közép-Amerikában található. 
A kávé a 18. század utolsó évtizedében érkezett Costa Ricába. Az évek elteltével, a kávé egészen a Costa Rica-i Central Valley felvidékéig terjeszkedett. A kávé elterjedése és kereskedelme nagyban befolyásolta az ország kulturális, illetve társadalmi és gazdasági tájait. A számtalan kávécserje fajta, a gazdag talaj, a magas talajszint, és az egyedülállóan fejlődő régió teszi a kávé profilját népszerűvé és keresetté. Ezen tényezők összjátéka tette lehetővé, hogy az országnak méltó hírneve legyen, és úgy ismerjék mint közép-Amerika egyik legjobb kávé termelője.  
Ez a típus az előírt minőség az SHB EP Costa Rica-i kávékhoz. Az ország különböző régióiban lehet termeszteni, 1350 méter talajszint felett. Ez az ideális magasság az ínyenc kávéhoz. A SHB kávék olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek mint a citrusos savak, és a gyümölcsök illetve a csokoládé bársonyos jegyeinek kombinációja. Ez a kávé fajta, a klasszikus, tiszta, Közép-Amerikai kávé ízt képviseli. 
Régió: Los Santos Tarrazú
Termelt fajta: különféle Arabica, Caturra, Catuai
Fő termőtájak: 
Magasság: 1,200-1,800 méter
Gazdaságok mérete: 
Szüret: decembertől-májusig
Feldolgozás: vizes eljárással, szárítva

Cup profile

max. 5 csillag 

Test: ****

Savasság: ****

Aroma: ***

Cupping

Intenzív gyümölcsösség, kerek testesség, zamatos savasság, diszkréten jázmin virágos jegyek és étcsokoládés összetett harmóniája jellemzi. Az utóíz élénk felhanggal ananász, enyhén csokoládés. Sima kiegyensúlyozott.

SCORE

84.5

PROCESSING

Washed

Kapcsolódó termékek